Välj en sida

Allmän fakta

Vill du se och uppleva en gårdsmiljö med anor från 1800-talet? Vill du vara med och baka, tvätta, mala mjöl, smida och göra takspån på samma sätt som under förra århundradet? Då är du välkommen till Swensbylijda i Svensbyn.

Swensbylijda är ett utflyktsmål för hela familjen, gammal som ung! Här kan du strosa bland våra byggnader och återuppleva gamla tiders vedermödor och glädjeämnen. Vandra omkring i vår fantastiska miljö när du vill under sommaren, fika i vårt kafé eller ta med dig din egen utflyktskorg och bara njuta av naturen.

Området Swensbylijda innehåller dels ett naturskönt markområde på fyra hektar, dels ett stort antal byggnader som tillsammans illustrerar en större bondgård från 1800-talet. De flesta byggnader har föreningen köpt eller fått som gåva och sedan har husen plockats ned, förts till Liden och där byggts upp igen.

Idag är området så gott som komplett, möjligen saknas en förrådsbyggnad. En del jordbruksmaskiner och jordbruksredskap samt handverktyg finns också att bekanta sig med.

För barnen finns även lekplats och djur att titta på samt ett alldeles eget rum i Pehrsgården där barnen kan prova tidsenliga kläder, leksaker och skolmiljöer.

Stöd vår verksamhet, bli medlem i hembygdsföreningen

Medlemsavgift:
Enskild: 100 sek.
Familj: 200 sek.

Nu kan du också Swisha in din medlemsavgift: 123 669 45 25 (skriv – medlem)

Vill du ge ett ekonomiskt bidrag eller bli en av våra sponsorer?

Kontakta Swensbylijda på telefon 070-2323107 eller sätt in ditt bidrag till: Svensby Hembygdsförening Bankgiro: 5991 – 9027

Swisha ett bidrag till: 123 669 45 25 (skriv bidrag)