Öppettider

 

  • Caféet är öppet dagligen till sista Augusti.

    Måndag – Fredag: 10 – 16

    Helger: 12 – 16

  • Vill du boka ett särskilt evenemang hos oss så är du välkommen att kontakta oss.
  • Vårt aktivitetsprogram är digert och givetvis är Hembygdsområdet öppet.
  • Området är alltid fritt och gratis att besöka, förutom på tisdagar under juli månad då vi arrangerar Kulturtisdag (inträde vuxna 20 kr, gratis för barn).

Tillgänglighet:

På området är det grus och gräsgångar, inte alltid så jämna. Servicebyggnaden är tillgänglig för rullstolar medan det kan vara lite bekymmer att ta sig fram till de andra byggnaderna. HK-toalett finns i servicebyggnaden. Sommartid finns fyra besökstoaletter i ett separat hus nära servicebyggnaden och ytterligare en toalett i anslutning till Logen.
Ett utedass finns i anslutning till grillplatsen på östra sidan ån.

Säkerhet:

Swensbylijda inte är någon anpassad lekpark utan är ett hembygdsområde som vill visa hur man levt och arbetat förr. Alla sakerna är på riktigt och våra maskiner är i orginalfunktion.  Förr måste man kunna andra saker än idag och barnen var alltid med i arbetet. De skulle tidigt lära sig att arbeta, sköta djur och hjälpa till. Barn var tvungna att lära sig vad som var farligt och skadligt.

  • Kom ihåg att många av de saker som finns här är vassa och många som man kan klämma sig ordentligt på.
  • Kom också ihåg att djur är väldigt söta men inte alltid så snälla och gossiga. Särskilt om de känner sig hotade. Kom ihåg att inte låta era barn springa mot djur. Respektera de skyltar som vi har satt upp och låt aldrig barnen gå in i djurhagarna.

 

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på 0911- 24 14 18